Fugi de viaţa ta cotidiană!
Suport Online
Unavailable for the moment
Unavailable for the moment
Unavailable for the momentCroatia

Oferte Croatia 2012

Croatia este o tara ce atrage din ce in ce mai multi turisti si este una dintre cele mai interesante destinatii de vacanta. Aici gasim mii de insule acoperite de verdeata coniferelor, a stejarilor si a maslinilor. Litoralul are o lungime de 700 de kilometri, punctat fiind de 1185 de insulite si de statiuni moderne. In orice directie s-ar indrepta cei care sosesc aici vor descoperi regiuni interesante, numeroase locuri noi si incitante.

Diversitate

Peisaje superbe, o combinatie intre forme muntoase ce cad abrupt in apele marii si plaje de nisip, orase medievale cu obiective turistice interesante si foarte bine conservate. Un lucru important de stiut despre Croatia este faptul ca are 7 parcuri nationale si multe rezervatii protejate prin lege.

Insule

Cea mai mare insula croata este Krk,iar cea mai intinsa peninsula este Istria.
Dalmatia este regiunea plajelor lungi, a padurilor de pini si a oraselor medievale - Zadar, Split, Sibenik, Trogir, Omis, dar si a oraselor insulare Hvar, Korcula, Vis. Statiunile turistice importante sunt Pola si Porec. Golful Kvarner a fost locul ales de turisti datorita climatului bland si a vegetatiei subtropicale. Astfel se explica farmecul traditional pe care inca il au statiunile de aici.

Atractii

Catedrala neo-gotica Sf.Fecioara Maria din Zagreb, insula Krk, palatul imparatului Diocletian din Split.Totodata, aici gasim cea mai veche farmacie din Europa in Dubrovnik.

Bucataria

Felurile de mancare difera de la o zona la alta. In Dalmatia, in insulele si peninsula Istria mancarea consta din produse pescaresti, dar si din carne cum este “pasticada”. Printre gustarile cele mai cunoscute se afla carnea la gratar, sunca afumata, branza de Pag sau branza de oaie, salamul ”kulen”. Ca si desert cele mai renumite specialitati sunt Mandulat, Rozata, smochinele uscate din Dalmatia.