Fugi de viaţa ta cotidiană!
Suport Online
Unavailable for the moment
Unavailable for the moment
Unavailable for the momentSpania

Numele Spania este derivat din "Hispania", numele in latina cu care romanii se refereau la toata peninsula, si pe care l-au preluat din grecul "Hispanía", uilizat de catre Artemidor din Efes, autorul celei mai vechi harti a Occidentului, in care descrie amanuntit Hispania romana.

Originea termenului "Hispania" este atribuit fenicienilor, prima civilizatie non-iberica, care a ajuns in peninsula pentru a-si extinde comertul si care a fondat, intre altele, orasul activ cel mai vechi din Occident. In limba lor punica l-au numit Isephanim, "Coasta de iepuri". Iepurii se gaseau si inca se gasesc in abundenta in Andaluzia, iar unele monede batute in epoca lui Hadrian reprezentau personificarea Hispaniei ca o doamna asezata, cu un iepure la picioarele ei.

Din toate timpurile, Spania a ramas in ochii necunoscatorilor o tara plina de mistere. Frumusetea unica si asezarea sa geografica privilegiata, intre Europa si Africa, au facut din aceasta tara, inca din antichitate o rascruce, un punct de intalnire intre est si vest. Diversitatea culturala, amestecul de civilizatii care si-au gasit aici un loc ideal, au lasat in urma lor o cultura originala unica, un experiment admirabil.

Costa Brava                         Costa del Sol

Costa Dorada                       Mallorca