Fugi de viaţa ta cotidiană!
Suport Online
Unavailable for the moment
Unavailable for the moment
Unavailable for the momentTurcia

Aflata in Top 3 „Destinatiile de vacanta preferate ale romanilor”, Turcia ofera combinatia ideala de pachete turistice pentru toate grupele de turisti cu preturile competitive. Anul trecut, ea a avut cea mai mare crestere in preferintele turistilor romani, iar impresiile de vacanta au depasit asteptarile.

Republica Turcia (limba turca: Türkiye), are o pozitie deosebita pe mapamond, aflandu-se intre Europa si Asia atat dpdv geografic, cat si al civilizatiei. Situata aproape in totalitate in peninsula Anatolia, ea se invecineaza cu opt state: Grecia, Bulgaria, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Iran, Irak and Syria, si este separata de Europa continentala prin lunga dar ingusta stramtoare Bosfor. Discutia daca Turcia este sau nu o tara europeana este puternic controversata, mai ales in contextul in care Uniunea Europeana a deschis deja negocierile cu aceasta tara in 2005.

70 de milioane de locuitori de o complexitate etnica deosebita locuiesc in Turcia, dintre care 12,5 milioane in cosmopolita capitala Istambul. Aflata pe de o parte si de alta a Bosforului, capitala Turciei este un oras deosebit de frumos si surprinzator de european. Exista si alte orase precum Ankara, Izmir, Bursa, Adana si Konia, unde numarul locuitorilor depaseste cu mult pragul de 2 milioane.

Vremea in Turcia este, conform pozitiei sale, dictata de o clima temperat maritima in vest si subtropicaloa in sud. De asemena, relieful influenteaza starea vremii in diferitele regiuni ale Turciei, intrucat lantul muntos central paralel cu Ecuatorul divide puternic insula in doua parti. Verile sunt in general foarte calde in Vest si temperate in zonele muntoase din est.

Antalya                                    Bodrum


Kusadasi                                 Marmaris